Magazín o moderním bydlení, domech a zahradě

RSS kanál

Kuchyně a jídelny

Jakými spotřebiči vybavit vaši kuchyni? Jak zařídit moderní jídelnu? Jak zdravě vařit? Podívejte se, jaké jsou aktuální trendy a nechte se inspirovat.

Vybíráme kvalitní mrazáky do domu i do bytu

11. červenec 2011 - Rubrika: Kuchyně

Vybíráme kvalitní mrazáky do domu i do bytuNepochybně velmi důležitým vybavením do domácnosti je mraznička. Díky mrazáku můžeme uchovávat potraviny i několik měsíců. Při výběru mrazáku bychom si měli ujasnit, jaký požadujeme jeho objem a rozměry. Důležitým kritériem při výběru by pak kromě ceny měla být také jeho kvalita a zejména spotřeba energie. Při nákupu mrazáků se u prodejců setkáme zpravidla se třemi základními druhy. Klikni pro pokračování...


Indukční titanové nádobí: Zdravé vaření každý den

22. červen 2011 - Rubrika: Kuchyně

Indukční titanové nádobí: Zdravé vaření každý denPři nákupu nového sporáku do kuchyně si mnoho lidí vybírá moderní indukční vařiče. V případě, že si takovýto vařič pořídíte, je třeba si také zjistit, zda na něm budete moci využívat nádobí, tedy hrnce či pánve, které doma máte. Ne všechny druhy nádobí totiž na indukčních vařičích lze používat. Klikni pro pokračování...


S nákupem nové chladničky neotálejte: oceníte praktické funkce a ušetříte za provoz

16. červen 2011 - Rubrika: Kuchyně

S nákupem nové chladničky neotálejte: oceníte praktické funkce a ušetříte za provozTisková zpráva - Nové moderní chladničky Indesit a Hotpoint přinášejí promyšlené funkce, o kterých se majitelům starých spotřebičů ani nezdálo. Jejich provoz je navíc tichý a maximálně úsporný, takže zásadně šetří objem spotřebované energie v domácnosti. Novinkou právě vstupující na český trh je řada Icon značky Indesit a série Evolution značky Hotpoint, které jdou v technologiích ještě o krok dál. Klikni pro pokračování...


Velikonoční RECEPTY: Nádivka, mazanec, jidáše

22. duben 2011 - Rubrika: Kuchyně

Velikonoční RECEPTY: Nádivka, mazanec, jidášeVelikonoční mazanec můžete dnes pohodlně koupit v supermarketu. Moc si na něm ale nepochutnáte. Tomu domácímu se nic nevyrovná. Přinášíme proto nejen osvědčený recept na mazanec, ale také na nádivku a jidáše, které byly tradičním českým velikonočním jídlem. Klikni pro pokračování...


Aktuální trendy při výběru kuchyňských linek

5. duben 2011 - Rubrika: Kuchyně

Aktuální trendy při výběru kuchyňských linekPři vytváření kuchyně a kuchyňské sestavy bychom se měli držet některých základních kritérií. Moderní trendy při vytváření kuchyně kladou důraz zejména na prostor, v němž se kuchyňská linka bude nacházet, na uspořádání kuchyňské ( rozmístění jednotlivých částí a jejich velikosti), dále pak na osvětlení kuchyňské linky a materiál, z něhož jsou jednotlivé části vyrobeny. Klikni pro pokračování...


Kuchyňský návrhář ušetří čas, peníze i nervy

3. únor 2011 - Rubrika: Kuchyně

Kuchyňský návrhář ušetří čas, peníze i nervyZatímco v minulosti byl chloubou domácnosti obývací pokoj, v dnešní době jednoznačně vede kuchyň. Na trhu se objevuje celá řada komplexních i dílčích návrhů a mnozí z vás si jistě lámou hlavu nad tím, jak zařídit právě tu svou kuchyni. Od toho tu jsou kuchyňští návrháři, kteří vám poradí! Klikni pro pokračování...


Výběr titanového nádobí je široký

26. leden 2011 - Rubrika: Kuchyně

Výběr titanového nádobí je širokýPřipálené jídlo a nezdravé smažení se díky titanovému nádobí stává minulostí. A jaká nabídka se v současné době objevuje na trhu? Výběr je poměrně široký! K dostání jsou titanové hrnce, pekáče i pánve. Titanové nádobí je velmi kvalitní nádobí zhotovené ze zdravotně nezávadné slitiny Siluminu. Silné dno zajišťuje optimální schopnost zahřívání. Klikni pro pokračování...


Drtič kuchyňského odpadu

11. leden 2011 - Rubrika: Kuchyně

Drtič kuchyňského odpaduJedním z šikovných spotřebičů do domácnosti a do kuchyně je také drtič odpadu. Vzhledem ke stále se zvyšující potřebě třídit odpad a řádně jej zpracovávat tak, aby nedocházelo k ještě většímu znečišťování přírody a ke zbytečnému zaplavování skládek materiálem, který lze znovu zpracovat či jinak využít, jsou drtiče odpadů prvním krokem, který tomuto může pomoci. Klikni pro pokračování...


Recepty: Vánoční cukroví na poslední chvíli

17. prosinec 2010 - Rubrika: Kuchyně

Recepty: Vánoční cukroví na poslední chvíliPokud jste trochu zaspali letošní Vánoce a ještě nemáte napečeno vánoční cukroví, máte o tomto víkendu poslední možnost! Nestihnete asi upéct deset nebo dvacet druhů cukroví, které připravuje vaše babička, ale nic není ještě ztraceno. Podívejte se na rychlé recepty na vánoční cukroví! Klikni pro pokračování...


Používáme v kuchyni keramické nože

3. prosinec 2010 - Rubrika: Kuchyně

Používáme v kuchyni keramické nožeVzhledem k oblibě televizních pořadů o věření, které dnes na obrazovkách běží prakticky každý den, si troufáme tvrdit, že Češi mají domácí vaření opravdu rádi. Pro to, abychom si ale naše oblíbené pokrmy mohli připravit snadno a rychle, je potřeba mít k dispozici také pořádné náčiní. Nehleďme nyní na typy a vhodnost sporáků a dalších kuchyňských spotřebičů, zaměřme se na základní věci, kterými jsou nože, speciálně pak na keramické nože. Klikni pro pokračování...


Titanové nádobí: Hit letošních Vánoc

22. listopad 2010 - Rubrika: Kuchyně

Titanové nádobí: Hit letošních VánocUž se nemusíte bát připáleného jídla nebo nezdravého smažení. S titanovým nádobím se vaření stává hračkou. A vzhledem k tomu, že se blíží Vánoce a s nimi i čas předvánočních nákupů, je čas pouvažovat, zda právě titanové nádobí nebude tím správným dárkem pro vaše blízké. Klikni pro pokračování...


Pečeme vánoční cukroví: Recepty

15. listopad 2010 - Rubrika: Kuchyně

Pečeme vánoční cukroví: ReceptyJaké by to byly Vánoce bez vánočního cukroví? Jistěže žádné! Vánoční cukroví k Vánocům patří, stejně jako stromeček nebo dárky. Na blížící se Vánoce již upozornily obchody svojí vánoční výzdobou a je pomalu na čase, rozmyslet si, jaké vánoční cukroví letos upečeme. Tradičním vánočním cukrovím jsou vanilkové rohlíčky, pracny, linecké cukroví a perníčky. Tyto pochoutky by neměly chybět na žádném vánočním stole – jsou prostě osvědčenu vánoční klasikou. Připomeňme si proto, jak je upéct! Klikni pro pokračování...


Strana 4 z 5 «« « 1 2 3 4 5 » »»