Výběr titanového nádobí je široký
26. leden 2011 - Rubrika: Kuchyně - reaguj na článekPřipálené jídlo a nezdravé smažení se díky titanovému nádobí stává minulostí. A jaká nabídka se v současné době objevuje na trhu? Výběr je poměrně široký! K dostání jsou titanové hrnce, pekáče i pánve.
ReklamaTitanové nádobí se stalo hitem letošních Vánoc. Díky nepřilnavému povrchu je možné připravovat potraviny zdravě bez použití jakéhokoli tuku či oleje. Díky rychlému a rovnoměrnému rozdělení tepla až do horních částí stěn nádobí dokážou titanové výrobky uchovat uvařené pokrmy po dlouhou dobu teplé. Prostřednictvím akumulace tepla v zesílených stěnách dokážou dokonce ušetřit energii a váš čas.
Údržba titanového nádobí je velmi snadná, navíc mají titanové výrobky dlouhou životnost a záruku. Používat je můžete jak na elektrickém a plynovém sporáku, tak na plotně se sklokeramickou deskou.
Jediným českým výrobcem titanového nádobí je společnost PRO TITANIUM GUSS. Titanové nádobí této značky můžete zakoupit ve formě hrnců, pekáčů a pánví.
Titanový hrnec pro celou rodinu
Titanový hrnec je ideální k vaření, pečení a smažení. Seženete jej v objemu 3 anebo 4,5 litru. Velikost titanového hrnce vám umožní uvařit celý oběd, tedy maso i s přílohou, až pro 6 osob v jednom hrnci. Pokud vaříte maso a přílohu odděleně, můžete v titanovém hrnci uvařit maso až pro 10 osob. Díky nepřilnavému povrchu můžete v titanových hrncích také zapékat těstoviny a péct dorty.
Titanový pekáč vhodný k pečení a dušení
Čtyřhranné titanové pekáče mají větší rozměry a jsou tak vhodné především pro pečení a dušení větších kusů masa, drůbeže či slaných a sladkých nákypů. Větší pekáč je vhodný pro přípravu jídla pro čtyřčlennou rodinu, maso upečete až pro osm lidí.
V titanovém pekáči upečete maso až pro osm osob
Titanová pánev v různých rozměrech
Titanová pánev s nízkým okrajem je vhodná především k přípravě palačinek, bramboráků, omelet či steaků. Naopak pánve s vyšším okrajem se hodí k přípravě masových směsí, čínských směsí, nejrůznějších směsí masa či příloh. Uplatní se také například k vaření omáček. Pánev s vyšším okrajem má dva úchyty, a proto je také vhodná k pečení bábovek či žemlovek.
Titanová pánev s vyšším okrajem je vhodná k přípravě nejrůznějších masových směsí
Cena titanového nádobí
A jak se pohybují ceny titanového nádobí? Pánve se pohybuje kolem 1 500 Kč, hrnce kolem 1 600 Kč a pekáče kolem 1 800 Kč.
Autor: Martina Nováková
Doporučujeme
Titanové nádobí je velmi kvalitní nádobí zhotovené ze zdravotně nezávadné slitiny Siluminu. Silné dno zajišťuje optimální schopnost zahřívání. Všechny hrnce a pánve jsou potaženy nepřilnavou povrchovou keramickou vrstvou s příměsí titanu. Díky této technologii má titanové nádobí také dlouhou životnost.
[Nahoru ↑]
ReklamaVložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!