Titanové nádobí: Hit letošních Vánoc
22. listopad 2010 - Rubrika: Kuchyně - reaguj na článekUž se nemusíte bát připáleného jídla nebo nezdravého smažení. S titanovým nádobím se vaření stává hračkou. A vzhledem k tomu, že se blíží Vánoce a s nimi i čas předvánočních nákupů, je čas pouvažovat, zda právě titanové nádobí nebude tím správným dárkem pro vaše blízké.
ReklamaTitanové nádobí představuje revoluci ve vaření. Jedná se o nádobí vysoce odolné vůči vysokým teplotám, je nepřilnavé, snadno se udržuje, je zdravotně nezávadné, má dlouhou životnost a záruku. Je charakteristické silným dnem, které je obráběno speciálními diamantovými nástroji, díky čemuž je zajištěna optimální schopnost zahřívání.
Podívejme se nyní na klady titanového nádobí podrobněji.
Zdravé vaření bez oleje
Jednou z hlavních výhod je nepřilnavý povrch titanu, který tak umožňuje připravovat potraviny bez použití tuku a oleje. Přitom i bez oleje a tuku zůstávají připravované pokrmy šťavnaté s uchovanou chutí. Díky klenutému tvaru skleněné poklice je možné zdravě vařit s malým množstvím vody. Navíc je možné vařit a péct pod stálým mírným přetlakem páry. Pokud máte tedy doma někoho, kdo musí držet dietu, nebo chce vařit zdravě, jedná se o ideální dárek.
Další velkou výhodou titanového nádobí je, že dokáže uchovat pokrmy po dlouhou dobu teplé. Je to dáno rychlým a rovnoměrným rozdělením tepla až do horních částí stěn nádobí.
Titanové nádobí: Vysoká odolnost
Titanové nádobí lze používat jak na elektrickém, či plynovém sporáku nebo na plotně se sklokeramickou deskou. Při vaření se nemusíte obávat horkých plastových rukojetí u nádobí. Zůstávají studené. Nádobí můžete používat i při pečení v troubě. Skleněné police jsou vyrobené z vysoce kvalitního materiálu a snesou teplotu až do 260°C. Při vysokých teplotách nebo naopak prudkém ochlazení se nemusíte obávat deformací.
Titanové nádobí: Šetří energii a čas
Titanové nádobí díky akumulaci tepla ve svých zesílených stěnách dokáže ušetřit energii a váš čas. Pánev stačí jednou rozehřát a dále můžete vařit na mírném plameni. Při dokončování jídla můžete sporák často i zcela vypnout, díky čemuž pak vaříte bez jakékoli energie. Tak jak již bylo uvedeno výše, teplo je v nádobí rozváděno rovnoměrně, díky čemuž pokrm nepřipálíte. Ba naopak, v jídle zůstanou zachovány veškeré vitamíny, stopové prvky a minerály!
Díky vysoké odolnosti titanu se nemusíte bát poškrábání, pokud při vaření použijete lžičku, nebo vidličku. Díky tloušťce dna je nádobí vyrobené z titanu naprosto stabilní. Navíc se snadno čistí a udržuje, čímž šetří váš čas a mnohdy také nervy.
Autor: Martina Nováková
[Nahoru ↑]
ReklamaHodnocení
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!