Vaříme zdravě na titanové pánvi
28. prosinec 2012 - Rubrika: Kuchyně - Komentáře: 3Vařit dobře, vařit zdravě. To je snem mnoha domácností. Spojení „zdravé jídlo“ ale ve většině z nás vzbuzuje spíše pocit ne moc dobrého pokrmu. To ovšem neplatí s titanovými pánvemi, na nichž lze připravovat zdravá a opravdu chutná jídla.
ReklamaTitanová pánev: Zdravé smažení bez oleje
Zdravá výživa často zakazuje smažení a pečení na pánvi. Pokud držíte dietu a vyhýbáte se proto oleji i dalším tukům, asi vás potěší, že při smažení na titanové pánvi olej vůbec nepotřebujete! Na titanové pánvi můžete smažit a opékat zcela bez oleje, aniž by se vám jídlo připálilo.
Možná jste si při smažení na klasické pánvi všimli, že se v určitých částech smaží jídlo rychleji. Titanové nádobí umí ale teplo rozdělit rovnoměrně. Navíc se velmi rychle zahřívají, což znamená, že jídlo připravíte rychleji (a ušetříte nějakou korunu za energie i čas).
Titanová pánev: Jakou vybrat?
Pro přípravu různých pokrmů se hodí různé pánve. Jak vybrat tu správnou titanovou pánev pro vaši kuchyni? Pro přípravu omáček nebo těstovin zvolte titanovou pánev se zvýšeným okrajem, kterou můžete použít také jako hrnec. Pro rychlé smažení a opékání zase lépe poslouží titanová pánev s nižším okrajem. Perfektně na ní připravíte řízky, steaky nebo omelety.
ReklamaRecept aneb jak vařit na titanové pánvi
Možná jste byli zvyklí až dosud vše smažit na oleji a přijde vám přinejmenším divné, že titanovou pánev můžete použít bez kapky oleje a tuku, vaření na titanové pánvi je tak o poznání zdravější, než vaření na běžných tipech pánví. Opravdu se ale bát nemusíte – nic se nepřipeče ani nepřipálí. Pokud váháte, jak titanovou pánev použít, vyzkoušejte náš jednoduchý recept.
Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a rychle osmahněte na titanové pánvi. Pak přidejte pokrájený pórek a čínské zelí a duste, dokud zelenina nezměkne a dochuťte sójovou omáčkou. Nakonec do pánve přidejte uvařené čínské nudle a vše promíchejte.
Autor: Jana Poncarová
[Nahoru ↑]
ReklamaHodnocení
Vložit komentář
Komentáře
admin
pátek, 12. srpen 201116:00
Napsal: admin [Odpovědět]
Lucka
pondělí, 11. březen 201316:52
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Chystám se koupit novou pánev a vybírám mezi touto pánví a litinovou pánví Carl Victor. Může to někdo srovnat? Která je cca lepší a proč? Díky
Napsal: Lucka [Odpovědět]
Majkl
úterý, 12. březen 201313:32
to Lucka: Srovnat je ze zkušenosti nemůžu, dřív jsem měl titan, ale jinou značku. Teď mám litinu Carl Victor a ta je super. Jídlo se nepřipaluje, snadná údržba - stačí umýt pod vodou a hlavně má dlouhou životnost. Ten titan byl na vaření taky dobrý, ale údržba byla náročnější a pánev mi vydržela jen pár let. Pokud Vás zajímají podrobnosti k té litině, info je například tady: http://www.dommo.cz/Vyrobce/Carl-Victor