Sušička potravin: Pro snadné konzervování ovoce i dalších druhů potravin
14. srpen 2013 - Rubrika: Kuchyně - Komentáře: 2Sušené potraviny jsou oblíbeným pamlskem, který dokáže nahradit běžné cukrovinky ve chvíli, kdy večer usednete k televizi a máte chuť na něco dobrého. Zároveň mohou být také vhodnou přísadou do nejrůznějších druhů pokrmů, které doma vaříte.
ReklamaSušit se dá ovoce, zelenina, ale i maso nebo bylinky. Zatímco ovoce se dá snadno sušit bez jakéhokoliv prostředku, pro většinu druhů potravin je potřeba mít doma k dispozici sušičku.
Sušičky potravin jsou dnes velmi dokonalé. Dokáží vysušit ovoce velmi rychle, nemusíte tak čekat třeba i několik dní, jako tomu je v případě, kdy si například sušíte jablka ( křížaly) na obyčejném plechu v suchém prostředí.
Každá sušička potravin funguje na stejném principu. Z ovoce, zeleniny nebo masa odstraní vlhkost. Vysušené potraviny pak neobsahují žádné kvasinky a bakterie. Dehydratace způsobí, že se potravina zbaví vody a vlhkosti, ovšem ponechá si svoji chuť a příjemnou vůni.
Na co dá se použít sušička potravin?
Do sušičky lze vložit prakticky jakoukoliv potravinu, která běžně obsahuje vlhkost. Nejčastěji ji využijete na sušení ovoce. Dále zde vesele můžete sušit vybrané druhy zeleniny, bylinek, různých semínek. Výbornou delikatesou je také sušené maso, které oceníte, pokud vyrážíte někam do přírody na cesty.
Je sušení potravin složité?
Pokud použijte moderní sušičku potravin, nebudete mít prakticky žádnou práci. Stačí potravinu nakrájet tak, aby z ní mohla odcházet vlhkost a zároveň se také vešla do sušičky. Provozní náklady jsou u sušičky naprosto minimální, přístroje mají minimální spotřebu energií. O spotřebě energií se dozvíte více také zde.
Při sušení jednoduše nastavíte časovač. Po uplynutí potřebné doby se sušička automaticky vypne. Na trhu jsou dnes už také sušičky, které mají přednastavené systémy pro jednotlivé druhy potravin. Pak už jen stačí navolit správný program a sušička se o vše ostatní postará sama, nemusíte si hlídat ani dobu sušení.
Sušičky ovoce a dalších potravin jsou velmi praktickým doplňkem do kuchyně, který ocení každá hospodyňka.
Autor: Roman Beneš
Autor se dlouhodobě věnuje publikační činnosti v oblasti moderního bydlení a zahrady. Pravidelně připívá na weby, které se věnují tématice bydlení a financí. Kontaktovat ho můžete na Google+
[Nahoru ↑]
ReklamaVložit komentář
Komentáře
Radka
pondělí, 6. květen 201905:07
My máme tuto sušičku na ovoce https://www.expert.cz/ecg-so-570/ a jsme s ní spokojení. Je to super věc, jak uchovávat potraviny. Sušíme v ní hlavně houby. Manžel chodí na podzim pořád na houby, tak některé mrazíme a některé sušíme. Pak nám byt krásně voní po houbách.
Napsal: Radka [Odpovědět]
Pekoušek
čtvrtek, 30. září 202123:50
Já si tedy všechny ty své oblíbené trvanlivé potraviny pořizuji na této stránce zde -https://www.potravinyarax.cz/trvanlive-potraviny/ , takže jestli ještě někdo sháníte nějaké kvalitní potraviny, určitě se mrkněte na tuto stránku zde, protože to dle mého za to na sto procent stojí ! Mějte se krásně a skládejte třeba i ty básně.
Napsal: Pekoušek [Odpovědět]