Magazín o moderním bydlení, domech a zahradě

RSS kanál

Grilování: příprava steaků

2. únor 2013 - Rubrika: Komerční sdělení - reaguj na článek

Že jsou Češi národem, který rád jí, není třeba dlouze diskutovat. O tom ostatně vypovídají i pravidelné údaje o tom, že náš národ patří mezi nejobéznější v Evropě. Problém nespočívá ani tak v tom, že bychom jedli příliš, ale ve způsobu, jakým pokrmy připravujeme. Často totiž využíváme špatné potraviny a ingredience a chybí nám také zručnost při přípravě pokrmů. Typicky je to vidět v případě grilování. Tento způsob přípravy jídel je poměrně zdravý, musíme však dodržovat určité zásady a umět využívat skutečně kvalitní potraviny.

Pozor na kvalitu potravin

Při grilování je nutné nejprve vybrat vhodné potraviny. Nejčastěji si na grilech děláme klasické steaky. V tomto ohledu je velmi podstatný výběr vhodného masa. Nejlepší je použít třeba pravou svíčkovou, ani falešná svíčková však nemusí být špatnou variantou, pokud je maso kvalitní a dobře uleželé. Při přípravě steaků nesmíme zapomenout ani na samotný gril. Ten by pro přípravu steaků měl být schopen vyvinout vysokou teplotu, aby propečení masa bylo dostatečné a také rovnoměrné. Špatně propečený steak je známkou toho, že gril není kvalitní, případně jej špatně používáte.

Jak dlouho trvá příprava steaků na grilu

Dobré propečení hovězích steaků, případně steaků z jiných druhů mas patří skutečně mezi královskou disciplínu, kterou je potřeba nejprve dokonale ovládnout. Důležitá je také doba grilování steaků. Pakliže chcete mít steak z hovězího masa krvavý, ponechte jej na dobře rozpáleném grilu jen kolem 5 minut ( záleží i na tloušťce masa), medium varianta pak potřebuje cca 9 minut, propečený steak nechte grilovat asi 12 minut. V případě vepřového masa by pak grilování mělo zabrat zhruba 12 minut, naopak například jehněčí maso potřebuje k dobré úpravě jen zhruba polovinu času.

Komerční sdělení Placla.cz

Autor: Roman Beneš

Autor se dlouhodobě věnuje publikační činnosti v oblasti moderního bydlení a zahrady. Pravidelně připívá na weby, které se věnují tématice bydlení a financí. Kontaktovat ho můžete na Google+

[Nahoru ↑]

Reklama


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!


Čtěte také...

Grilování na zahradě - několik rad a tipů

Grilování na zahradě - několik rad a tipů

Před grilováním na zahradě se Vám mohou hodit různé tipy a triky, díky nimž budou připravovaná jídla mnohem chutnější a grilování bude daleko větší zábavou.

Zahradní gril: 5 tipů pro zdravé grilování

Zahradní gril: 5 tipů pro zdravé grilování

Grilování patří v létě mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů. Zároveň jde i o poměrně snadný styl vaření, který zvládne prakticky každý. Je ale důležité dodržovat určité zásady, abyste grilováním připravili zdravá a chutná jídla.


Bylinky v kuchyni: Rozmarýn nejen na grilování

Bylinky v kuchyni: Rozmarýn nejen na grilování

Bylinky jsou v kuchyni k nezaplacení – jídlu dodají plnou a neopakovatelnou chuť. Léto je navíc ideální dobou, kdy si vypěstovat vlastní bylinky. Velmi nenáročnou a v kuchyni vděčnou rostlinou je bazalka, kterou využijete převážně v italských pokrmech. Pokud naopak holdujete masu, neměl by vám v kuc…

Příprava na malování: Zakrývací materiály

V každé domácnosti je čas od času potřeba vymalovat stěny místností. Jejich původní barva totiž vlivem času přichází o svoji původní svěžest a čistotu. Malování není třeba provádět příliš často, postačí k němu přistoupit tak jednou za dva roky. Před samotným malování pokojů je důležité řádně zakrýt …


Příprava na zimu: Zkontrolujte garážová vrata

Příprava na zimu: Zkontrolujte garážová vrata

Nastává čas revizí a nutných úprav před nadcházející zimou. Tato kontrola se týká i garážových vrat. I o ně je totiž nutné správně pečovat, aby dobře a dlouho sloužila. Přinášíme vám tři hlavní zásady, jichž se vyplatí při údržbě vrat držet.

Příprava dříví na zimu pomocí hydraulické štípačky na dřevo

Příprava dříví na zimu pomocí hydraulické štípačky na dřevo

Pokud nepatříme mezi oblíbence klasických ručních seker, s nimiž je štípání dřeva dost namáhavou činností, pak si můžeme práci velmi usnadnit tím, že si domů pořídíme hydraulickou štípačku na dřevo. S ní bude zpracování dřeva doslova hračkou a prakticky se při práci ani nezpotíme.