Pár tipů pro zavařování okurek
11. srpen 2011 - Rubrika: Tipy a triky - reaguj na článekPrávě v těchto týdnech nastává doba, kdy je ideální zavařovat okurky. Kdo by neměl rád zavařované okurky k jídlu ( nebo také po probdělé noci). Pokud máme vlastní zahrádku s okurkami, stačí okurky sklidit a zavařit, máte pak na celý rok vystaráno. V tomto článku Vám přineseme pár tipů, které mohou při zavařování okurek výrazně usnadnit práci.
ReklamaDůkladné očištění okurek
V první řadě je potřeba sklizené okurky řádně očistit. Pakliže jich máte dostatek a nechcete každý kus drhnout nějakým jemným kartáčkem, pak se nebojte je dát na chvilku do automatické pračky. Nezapomeňte však vypnout ždímání, teplotu a zvolit jemný prací program, jinak Vám z okurek příliš mnoho nezbude. Pokud se přeci jen pustíte do ručního čištění, pak je nejlepší okurky nechat uležet pár hodin ve vodě.
Tip pro možnost dřívější konzumace
Konzumace okurek je nejlepší až po čase, je dobré je nechat odležet alespoň několik měsíců. Pokud si však budete chtít zavařené okurky vychutnat co nejdříve, pak je před zavařením na několika místech jemně propíchněte vidličkou, okurky pak budou dříve způsobilé k plnohodnotné konzumaci.
Správný výběr octa
Důležitým bodem při zavařování je výběr správného octa. Vyhněme se raději nekvalitní a levným octům, ty mohou lák a okurky dokonale znechutit a až si je v zimě otevřete, zjistíte, že se nedají jíst. Kromě tradičního octa lze zvolit třeba vinný ocet, který je jemnější, skvělou variantou je pak také jablečný ocet.
Pro zavařování si pořizujeme také kořenící směs. V obchodě si však kupme takovou, která nebude obsahovat konzervační chemické látky.
Utěsnění sklenice
Po zavařování je třeba nechat sklenice v klidu, aby dostatečně zchladly. Díky tomu se totiž sníží tlak na víčko, které se tak pevněji přitiskne ke sklenici. Pokud jsou víčka u sklenic nafouklá, pak je to známka toho, že je sklenice málo utěsněna.
Tipů pro zavařování okurek je samozřejmě daleko více, každá dobrá hospodyňka by mohla přinést do diskuze mnoho svých nápadů a zlepšováků. Jedno je však nejdůležitější - aby nakládané okurky všem chutnaly!
Autor: Roman Beneš
Autor se dlouhodobě věnuje publikační činnosti v oblasti moderního bydlení a zahrady. Pravidelně připívá na weby, které se věnují tématice bydlení a financí. Kontaktovat ho můžete na Google+
[Nahoru ↑]
ReklamaVložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!