Magazín o moderním bydlení, domech a zahradě

RSS kanál

Na čem opékat maso? Vybírejte s rozumem

18. květen 2015 - Rubrika: Tipy a triky - reaguj na článek

Přestává vás už bavit připravovat maso v kuchyňské troubě nebo na pánvi a navíc máte rádi dohněda ogrilovanou klobásu? Řešením je přenosný gril – anebo zahradní krb? Která varianta je pro vás ta správná, poznáte podle několika předpokladů.

Reklama

Kde ho chceme používat?

Jedním ze zásadních kritérií je prostor. Pokud jediné místo, kde byste mohli grilovat, je váš balkón, o zahradní krbové sestavě logicky uvažovat nebudete. Základní zahradní krby sice nepotřebují příliš velkou plochu, pro rohové sestavy už je ale vhodnější větší pozemek. Musíte také počítat s tím, že zahradní krb ze zahrady neschováte – naopak, stává se jedním z architektonických prvků vašeho domu a okolí.

Skládací grily mají tu výhodu, že po přípravě pokrmu je můžete rychle a bez větších prostorových nároků uklidit třeba do sklepa nebo garáže. Ten, kdo chce u grilování trávit více času, třeba i s přáteli na nějaké zahradní párty, si ale zřejmě zvolí spíše krbovou sestavu. Po jídle si pak u ní může užívat pohodu u hořícího ohně.

Kolik chceme zaplatit?

Selský rozum velí, že na grilování jednou dvakrát do roka nepotřebujete nejdražší krb na trhu. Naopak vám výborně poslouží třeba i menší skládací gril, který můžete pořídit už za několik tisíc korun. Pokud nebudete kupovat ve výprodeji v nějakém hypermarketu, seženete kvalitní kousek zhruba za 3-6 tisíc korun.

Ani za kvalitní zahradní krb nemusíte utratit horentní sumy – pokud nechcete. Základní modely seženete také do deseti tisíc. Pokud jste ale náročný uživatel, chcete od svého krbu, aby uměl třeba i udit a nestačí vám nabídka běžně dostupných sestav, za krb na zakázku můžete dát i stovky tisíc korun.

Cenou mohou zahýbat i různé doplňky. Krbové sestavy se dají rozšířit o menší díly, ať už pro rozšíření pracovní plochy nebo jen jako odkládací plocha pro uhlí nebo polínka dřeva. Přípravu masa a dalších pokrmů vám ale může usnadnit třeba i jehla s motorkem, na které můžete propéct třeba kuře a dokoupit ji můžete jak ke krbu, tak ke skládacímu grilu. Co se týče různých doplňků, jediným limitem je vaše fantazie – podobně jako při vaření.

Autor: Redakce

[Nahoru ↑]

Reklama


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!


Čtěte také...

Grilování na zahradě - několik rad a tipů

Grilování na zahradě - několik rad a tipů

Před grilováním na zahradě se Vám mohou hodit různé tipy a triky, díky nimž budou připravovaná jídla mnohem chutnější a grilování bude daleko větší zábavou.

Vaříme zdravě na titanové pánvi

Vaříme zdravě na titanové pánvi

Vařit dobře, vařit zdravě. To je snem mnoha domácností. Spojení „zdravé jídlo“ ale ve většině z nás vzbuzuje spíše pocit ne moc dobrého pokrmu. To ovšem neplatí, pokud používáte titanové nádobí. Na nich lze totiž připravovat zdravá a opravdu chutná jídla. Zdravá výživa často zakazuje smažení a peče…


Výběr titanového nádobí je široký

Výběr titanového nádobí je široký

Připálené jídlo a nezdravé smažení se díky titanovému nádobí stává minulostí. A jaká nabídka se v současné době objevuje na trhu? Výběr je poměrně široký! K dostání jsou titanové hrnce, pekáče i pánve. Titanové nádobí je velmi kvalitní nádobí zhotovené ze zdravotně nezávadné slitiny Siluminu. Silné …

Jak uklidit domácnost bez chemie: 5 tipů

Jak uklidit domácnost bez chemie: 5 tipů

Nejste příznivcem všech těch chemických prostředků, které je možné zakoupit v drogérii? Příčí se vám dezinfekce a přistupujete ke své domácnosti se zdravým selským rozumem? Pak se vám bude hodit několik tipů, jak si doma uklidit bez chemie!


Sušička potravin: Pro snadné konzervování ovoce i dalších druhů potravin

Sušička potravin: Pro snadné konzervování ovoce i dalších druhů potravin

Sušené potraviny jsou oblíbeným pamlskem, který dokáže nahradit běžné cukrovinky ve chvíli, kdy večer usednete k televizi a máte chuť na něco dobrého. Zároveň mohou být také vhodnou přísadou do nejrůznějších druhů pokrmů, které doma vaříte. Sušit se dá ovoce, zelenina, ale i maso nebo bylinky. Zatím…

Bylinky v kuchyni: Rozmarýn nejen na grilování

Bylinky v kuchyni: Rozmarýn nejen na grilování

Bylinky jsou v kuchyni k nezaplacení – jídlu dodají plnou a neopakovatelnou chuť. Léto je navíc ideální dobou, kdy si vypěstovat vlastní bylinky. Velmi nenáročnou a v kuchyni vděčnou rostlinou je bazalka, kterou využijete převážně v italských pokrmech. Pokud naopak holdujete masu, neměl by vám v kuc…