Grilování na zahradě - několik rad a tipů
6. červenec 2011 - Rubrika: Tipy a triky - reaguj na článekPřed grilováním na zahradě se Vám mohou hodit různé tipy a triky, díky nimž budou připravovaná jídla mnohem chutnější a grilování bude daleko větší zábavou.
ReklamaDva způsoby grilování
V první řadě si řekněme něco málo o způsobech grilování. Mnoho lidí ani nemá tušení, že se dá grilování rozdělit na dva způsoby. Prvním je rychlá příprava. Při tomto způsobu používáme maso, které jsme si předtím nechali naložit v marinádě. Toto maso pak opékáme na grilu zprudka tak, aby se maso rychle zatáhlo a nevypustilo veškeré šťávy. Pokud bychom se nedržely rychlé přípravy, maso by mohlo být vysušené. Při rychlém grilování tímto způsobem si však dejme pozor na to, aby maso bylo dostatečně propečené, zvláště pokud se jedná o maso u kosti, u níž bývá propečení nejsložitější.
Druhým způsobem je tzv. barbecue, kdy maso propékáme velmi pozvolna. Gril je v tomto případě potřeba udržovat při nízkém žáru, určitě se vyvarujme přímého ohně. S masem se při tomto způsobu neustále pracuje, vždy po chvilce jej potíráme připravenou směsí koření, bylinek apod.
Grilování ovoce a zeleniny
Hledáte-li jiné možnosti, než grilování různých druhů masa, pak se klidně pusťte třeba do grilování zeleniny. Na gril se skvěle hodí také ovoce. Jedním z výtečných pokrmů připravených na grilu může být například grilovaná hruška. Tu nejprve rozpůlíme, odstraníme z ní jádra. Hrušku pak pokapeme skořicovým cukrem a vložíme na rozehřátý gril. V momentě, kdy se na povrchu hrušky vytvoří jemný karamelový povlak, je hotovo. Grilovaná hruška ( ale i jablka a další druhy ovoce) jsou skvělým doplňkem k tradičním grilovaným pochoutkám.
Kdy rozpálit gril
Vraťme se však ještě na moment k samotnému grilování. Jak jistě víte, dnes existuje několik druhů grilů. Kromě moderních elektrických či plynových grilů jsou stále velmi populární klasické grily na dřevo či uhlí. Při přípravě barbecue je potřeba počítat s delší dobou zatápění. Dřevěné uhlí v tomto případě začněme žhavit už zhruba hodinu před tím, než budeme grilovat. U elektrických grilů či jejich plynových variací samozřejmě můžeme začít prakticky okamžitě.
Autor: Roman Beneš
Autor se dlouhodobě věnuje publikační činnosti v oblasti moderního bydlení a zahrady. Pravidelně připívá na weby, které se věnují tématice bydlení a financí. Kontaktovat ho můžete na Google+
[Nahoru ↑]
ReklamaVložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!