Magazín o moderním bydlení, domech a zahradě

RSS kanál

Vaření v tlakovém hrnci: výjimečnost tlakového hrnce

26. březen 2013 - Rubrika: Komerční sdělení - reaguj na článek

Každá správná hospodyňka by měla umět k vaření využívat tlakový hrnec. Tlakové hrnce se využívají pro přípravu masa, omáček a dalších pokrmů a surovin.

Pakliže při úpravě masa použijeme klasické hrnce, může nám to trvat poměrně dlouhou dobu, než maso důkladně změkne a je poživatelné. Právě pro tyto případy je vhodnější použít tlakový neboli Papinův hrnec, lidově nazývaný papiňák.

Proč v tlakovém hrnci rychleji uvaříte

Tlakové hrnce jsou speciálními hrnci, které mají pevně uzavíratelný poklop. Díky tomu v nich vzniká mnohem vyšší tlak oproti vaření v běžných hrncích. Tím, že dochází k vytvoření vyššího tlaku, logicky je dosáhnuto také vyšších teplot, které se mohou pohybovat až kolem 130 stupňů Celsia. Úprava pokrmů je tak mnohem rychlejší, maso rychleji změkne.

Výhody vaření v tlakových hrncích

Výhodou vaření v tlakovém hrnci je nejen rychlejší úprava pokrmů, ale také to, že jídlo si zachová svoji plnou chuť, neztratí nic na svých výživných hodnotách, je tak logicky chutnější. Tlakové hrnce se právem řadí k tomu nejlepšímu, co lze ve vybavení kuchyně mít. I mnozí odborníci tvrdí, že vaření v tlakovém hrnci je zdravější, neboť při úpravě jídel není zapotřebí přidávat tolik tuku či jiných surovin, které nemají až tak kladný vliv na lidský organismus a mohou jej spíše zatěžovat.

Prodejce špičkových tlakových hrnců a dalších kuchyňských potřeb

Klasické i tlakové hrnce a také pánve vyrábí společnost Tescoma, tradiční výrobce kuchyňských potřeb a nádobí. Její produkty špičkové kvality zakoupíte v internetovém obchodě eshop.tescoma.cz. V tomto eshopu jsou k dostání nejmodernější varianty tlakových hrnců, které jsou vyrobeny z prvotřídních nerezových materiálů, mají skvěle řešenou konstrukci, a to včetně poklopu, který je u tlakových hrnců velmi důležitou součástí.

Tlakové hrnce od společnosti Tescoma jsou bezpečné a mimořádně praktické, stanou se velkým pomocníkem každé hospodyňky a lidí, kteří rádi a s chutí vaří lahodné a hlavně zdravé pokrmy.

Foto: eshop.tescoma.cz

Komerční sdělení

Autor: Roman Beneš

Autor se dlouhodobě věnuje publikační činnosti v oblasti moderního bydlení a zahrady. Pravidelně připívá na weby, které se věnují tématice bydlení a financí. Kontaktovat ho můžete na Google+

[Nahoru ↑]

Reklama


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!


Čtěte také...

Vaření v parním hrnci

Vaření v parním hrnci

Zdravá kuchyně je stále častějším tématem. Lidé, kteří chtějí žít zdravě, hledají různé způsoby, jak si ve své kuchyni připravit chutné pokrmy, které je zasytí a dodají jim potřebné látky a vitamíny. Velmi dobrým způsobem úpravy potravin je vaření v parních hrncích.

Vaření v titanovém nádobí je elegantní a zdravé

Vaření v titanovém nádobí je elegantní a zdravé

Možná jste již někde zaslechli, že se v kuchyních po celém světě objevila novinka v oblasti nádobí, která nemá daleko k úplné dokonalosti a jíž si pochvalují všichni lidé, kteří s ní přijdou do kontaktu. Tou novinkou je titanové nádobí. Titanové hrnce a pánve patří v současné době mezi to nejlepší, …


Indukční titanové nádobí: Zdravé vaření každý den

Indukční titanové nádobí: Zdravé vaření každý den

Při nákupu nového sporáku do kuchyně si mnoho lidí vybírá moderní indukční vařiče. V případě, že si takovýto vařič pořídíte, je třeba si také zjistit, zda na něm budete moci využívat nádobí, tedy hrnce či pánve, které doma máte. Ne všechny druhy nádobí totiž na indukčních vařičích lze používat.

Indukční vaření: Princip a výhody

Indukční vaření: Princip a výhody

Pro vaření v domácí kuchyni se stále častěji využívají indukční desky. Indukční vaření přináší nejednu výhodu. Jaký je princip a hlavní přednosti indukčních desek?


Výběr titanového nádobí je široký

Výběr titanového nádobí je široký

Připálené jídlo a nezdravé smažení se díky titanovému nádobí stává minulostí. A jaká nabídka se v současné době objevuje na trhu? Výběr je poměrně široký! K dostání jsou titanové hrnce, pekáče i pánve. Titanové nádobí je velmi kvalitní nádobí zhotovené ze zdravotně nezávadné slitiny Siluminu. Silné …

Vlastnosti indukčního vařiče

Vlastnosti indukčního vařiče

Indukční vařiče se vyskytují stále častěji nahrazují klasické elektrické či plynové sporáky. Jedná se o moderní kuchyňské spotřebiče, které využívají indukčního ohřevu. V cívce, která je z měděného drátu, vzniká působením elektrického proudu magnetické pole, které působí na dno hrnců či pánví, v nic…