Grilování: příprava steaků
2. únor 2013 - Rubrika: Komerční sdělení - reaguj na článekŽe jsou Češi národem, který rád jí, není třeba dlouze diskutovat. O tom ostatně vypovídají i pravidelné údaje o tom, že náš národ patří mezi nejobéznější v Evropě. Problém nespočívá ani tak v tom, že bychom jedli příliš, ale ve způsobu, jakým pokrmy připravujeme. Často totiž využíváme špatné potraviny a ingredience a chybí nám také zručnost při přípravě pokrmů. Typicky je to vidět v případě grilování. Tento způsob přípravy jídel je poměrně zdravý, musíme však dodržovat určité zásady a umět využívat skutečně kvalitní potraviny.
Pozor na kvalitu potravin
Při grilování je nutné nejprve vybrat vhodné potraviny. Nejčastěji si na grilech děláme klasické steaky. V tomto ohledu je velmi podstatný výběr vhodného masa. Nejlepší je použít třeba pravou svíčkovou, ani falešná svíčková však nemusí být špatnou variantou, pokud je maso kvalitní a dobře uleželé. Při přípravě steaků nesmíme zapomenout ani na samotný gril. Ten by pro přípravu steaků měl být schopen vyvinout vysokou teplotu, aby propečení masa bylo dostatečné a také rovnoměrné. Špatně propečený steak je známkou toho, že gril není kvalitní, případně jej špatně používáte.
Jak dlouho trvá příprava steaků na grilu
Dobré propečení hovězích steaků, případně steaků z jiných druhů mas patří skutečně mezi královskou disciplínu, kterou je potřeba nejprve dokonale ovládnout. Důležitá je také doba grilování steaků. Pakliže chcete mít steak z hovězího masa krvavý, ponechte jej na dobře rozpáleném grilu jen kolem 5 minut ( záleží i na tloušťce masa), medium varianta pak potřebuje cca 9 minut, propečený steak nechte grilovat asi 12 minut. V případě vepřového masa by pak grilování mělo zabrat zhruba 12 minut, naopak například jehněčí maso potřebuje k dobré úpravě jen zhruba polovinu času.
Komerční sdělení Placla.cz
Autor: Roman Beneš
Autor se dlouhodobě věnuje publikační činnosti v oblasti moderního bydlení a zahrady. Pravidelně připívá na weby, které se věnují tématice bydlení a financí. Kontaktovat ho můžete na Google+
[Nahoru ↑]
ReklamaVložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!