Kuchyně a jídelny
Jakými spotřebiči vybavit vaši kuchyni? Jak zařídit moderní jídelnu? Jak zdravě vařit? Podívejte se, jaké jsou aktuální trendy a nechte se inspirovat.
Indukční vaření: Princip a výhody
2. červen 2013 - Rubrika: KuchyněPro vaření v domácí kuchyni se stále častěji využívají indukční desky. Indukční vaření přináší nejednu výhodu. Jaký je princip a hlavní přednosti indukčních desek? Klikni pro pokračování...
Správná ergonomie kuchyně: Jak rozvrhnout jednotlivé zóny
1. červen 2013 - Rubrika: KuchyněAby vaření a další práce v kuchyni pobíhaly snadno a pohodlně, je potřeba se zaměřit na ergonomii, tedy logiku uspořádání jednotlivých zón. Kuchyňský prostor je nutné při realizaci vytvořit tak, aby měl určitou logiku. Během vaření se pak nemusíme neustále pohybovat, přebíhat a mít tak při práci chaos a nepořádek. Klikni pro pokračování...
Správná instalace kuchyňské digestoře
4. květen 2013 - Rubrika: KuchyněDigestoř je praktickým zařízením, které by nemělo chybět snad v žádné moderní kuchyni. Jedná se o doplněk, který z místnosti pomáhá odsávat páry a plynné látky, jež vznikají během vaření. Při přípravě pokrmů, zejména při smažení, vznikají výpary, které dosti způsobují zápach a nepříjemný odér v kuchyni. Pakliže je však během vaření nad sporákem zapnuta digestoř, páry jsou ihned odsávány, takže se nedostanou do volného prostoru v kuchyni. Vzduch je tak i nadále svěží. Pro správnou funkci je však nutné nejen zvolit vhodnou digestoř, ale také ji správně zapojit. Klikni pro pokračování...
Silikonové nádobí: Hit domácích kuchyní
2. květen 2013 - Rubrika: KuchyněV posledních letech se na pultech mnoha obchodů můžeme setkat s nabídkou silikonového nádobí. Výrobci přitom tvrdí, že se jedná o naprosto skvělé produkty, které mají budoucnost a s jejichž pořízením by hospodyňky neměly váhat. Je tomu ale skutečně tak, nebo se jedná pouze o reklamní trik? Silikonové nádobí lze stále považovat za novinku, v obchodech se běžně prodává teprve pár let. Klikni pro pokračování...
Americká chladnička: Zbytečný luxus nebo užitečný spotřebič do kuchyně?
4. duben 2013 - Rubrika: KuchyněV kuchyni působí velmi pěkně, mají nezaměnitelný vzhled a svým majitelům nabízejí mnoho užitečných funkcí. O čem je řeč? No přeci o amerických chladničkách. Klikni pro pokračování...
Třpytivá kuchyň bez vodního kamene: elektronický odstraňovač vodního kamene
11. únor 2013 - Rubrika: KuchyněVodní kámen je nepříjemným průvodním jevem, s nímž se v domácnosti běžně setkáváme. Tvoří se ve všech spotřebičích, v nichž se používá voda. Jeho přítomnost má negativní účinky na funkčnost spotřebičů a také na jejich životnost. Vodní kámen lze odstraňovat různými způsoby. Neustále využívání různých chemických prostředků, které jsou nabízeny v běžných obchodech s drogerií, jsou sice poměrně účinné, nicméně také dosti drahé. V současné době můžete využít novinku, kterou představuje elektronický odstraňovač vodního kamene Flodravin. Klikni pro pokračování...
Moderní mikrovlnné trouby mají mnoho nových funkcí
29. prosinec 2012 - Rubrika: KuchyněMikrovlnná trouba je součástí většina moderních kuchyní. Zatímco dříve byla využívána zejména pro rozmrazování potravin, které jsme krátce před tím vytáhli z mrazničky, případně pak byla užitečná při ohřevu již hotových pokrmů, v dnešní době jsou v obchodech k dostání špičkové mikrovlnné trouby, které mají mnohem více funkcí a stávají se tak ještě významnějším pomocníkem v kuchyni. Do jisté míry mohou nahradit klasickou troubu i vaření na sporáku. Klikni pro pokračování...
Vaříme zdravě na titanové pánvi
28. prosinec 2012 - Rubrika: KuchyněVařit dobře, vařit zdravě. To je snem mnoha domácností. Spojení „zdravé jídlo“ ale ve většině z nás vzbuzuje spíše pocit ne moc dobrého pokrmu. To ovšem neplatí, pokud používáte titanové nádobí. Na nich lze totiž připravovat zdravá a opravdu chutná jídla. Zdravá výživa často zakazuje smažení a pečení na pánvi. Pokud držíte dietu a vyhýbáte se proto oleji i dalším tukům, asi vás potěší, že při smažení na titanové pánvi olej vůbec nepotřebujete! Na titanové pánvi můžete smažit a opékat zcela bez oleje, aniž by se vám jídlo připálilo. Klikni pro pokračování...
Vlastnosti indukčního vařiče
3. srpen 2012 - Rubrika: KuchyněIndukční vařiče se vyskytují stále častěji nahrazují klasické elektrické či plynové sporáky. Jedná se o moderní kuchyňské spotřebiče, které využívají indukčního ohřevu. V cívce, která je z měděného drátu, vzniká působením elektrického proudu magnetické pole, které působí na dno hrnců či pánví, v nichž vznikají vířivé proudy. Ty se díky elektrickému odporu následně mění na teplo. Klikni pro pokračování...
Doplňky, které by neměly chybět v žádné kuchyni
18. červenec 2012 - Rubrika: KuchyněJsou věci, bez kterých se v kuchyni neobejdeme, pokud si chceme uvařit nějaké chutné jídlo. Kromě základních kuchyňských potřeb, jakými jsou hrnce, pánvičky, příbory atd., je v kuchyni zapotřebí mít i mnohé další kuchyňské doplňky, které nám pomáhají zjednodušit přípravu jídel a také usnadňují celý proces vaření. Klikni pro pokračování...
Trendy kuchyně? Vládne jednoduchost a barevnost
12. červenec 2012 - Rubrika: KuchyněV dnešní době se kuchyně stává multifunkčním prostorem. Často bývá propojen s jinou místností a stává se tak místem setkání, trávení příjemných rodinných chvil a třeba i místem, kde přijímáme a hostíme různé návštěvy. Klikni pro pokračování...
Péče o teflonovou pánev
8. červen 2012 - Rubrika: KuchyněTeflonové pánve byly před několika lety velkým hitem. Přestože se dnes už častěji používají moderní titanové pánve, stále se najde dost domácností, v jejichž kuchyních nechybí pánve z teflonu. Klikni pro pokračování...